Ondřej Syrový (1997) je speciálním pedagogem a publicistou. Vystudoval speciální pedagogiku a etopedii na Univerzitě Jana Amose Komenského a dále řízení lidských zdrojů v programu MBA. Od roku 2019 je členem Církve československé husitské a duchovní hodnoty ho provází od dětství. Profesně se jako speciální pedagog a sociální pracovník věnuje jednak problematice seniorského věku, osobám s poruchou autistického spektra, ale také kontroverzní oblasti sociální patologie. Všemi oblastmi se budou zabývat skripta "Sociální teologie". Jejímž cílem je propojovat teologii a spiritualitu se sociální prací. Oproti jiným skriptům budou obsahovat především kazuistiky z praxe a teorie je podávána populárně-naučnou formou. "Jsou to atypická skripta, které mají mezioborový přesah a nejsou podávána strohou nezáživnou formou, prostě skripta řídící se praxí." říká autor. 

 

Kontroverzním oblastem sociální patologie se Ondřej Syrový rozhodně nevyhýbá, investigativně v podobě žurnalisty sbírá poznatky a jak sám říká, snaží se porozumět "jiným lidem" a pomoci jim v životních cestách. "Porozumění lidem na okraji společnosti je hlavní motto Bible, pokud se idea duchovních hodnot rozšíří do sociální práce, tak bude naše práce mnohem efektivnější." komentuje pojem sociální teologie Ondřej Syrový.

 

V nových skriptech se můžete dočíst nové poznatky o práci se seniory, ohrožených etapách dospívání dětí, porozumění lidem s poruchou autistického spektra, problematice domácího násilí, prostituce, erotického průmyslu či oblasti závislostí na návykových látkách. 

Jednou z recenzentů publikace bude farářka Církve československé husitské a bývalá ombudsmanka Prahy 5 Petra Šáchová, se kterou Ondřej Syrový spolupracuje v rámci studentského magazínu DISUK.cz. Publikace by měla vyjít v průběhu roku 2021 v distribuci Kalibru+. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ella-